en god tårta!

image132Den här tårtan ska jag gifta med jag blir större och så, när det är giftasdags liksom. GÖTT! Eller, nej, jag ska baka en liknande när jag fyller år. Jag ska baka en tårta med tårtbottnar, vaniljkräm, schlagsahne, jordgubbar (inte hallon) och riven choklad när jag fyller år. Wohoho! hallå, jag fyller år snart! THIHI! BIG DEAL liksom! Eller? However, big deal or not, det ska bli en storslagen kväll! jag vill att alla mina vänner ska dansa på borden med mig! Klackarna i taket, vi ska skaka Pretty V! Typ.

However, everyday is like sunday. jag är raslös men borde egentligen sysselsätta mig med loggboken. Men neeeeeeeej, jag saknar diciplin! Och koffein. Och så. Vem som helst får mer än gärna komma och aktivera min hjärna. Eller egentligen inte. Jag måste skapa fokus. F O K U S ! (obs: tråigt!)

Jag bjuder på en bild från Amsterdam i stället! Den läsare som kommer på roligaste historien om vad som händer på bilden kan få en puss sen! Må bäste kvinna vinna!
image133

PEACE!

seprationsångesten kommer

image131

Jag vill inte lämna Düsseldorf. Jag vill att det underbara liv jag lever här ska vara för evigt. Men jag vet, det blir aldrig samma sak utan de finaste männskorna här, de som jag upplever allt det goda, onda, roliga och äventryliga med. Genom eld och vatten går vi, eller nått i den stilden skulle jag sagt om jag skrev en saga för barn eller en låt inom gengern tuggummipop (tänk Robyn och nittitalet). Okej, jag diggar D-dorf fett!

NULL ZWO ELF 4-EVER! hahahahahahahahaha

Nu ska promenera i mina nya vita skor, fånga solstrålarna oh hoppas att jag blir klok!

Peace!

- är du också förvirrad?

Nej jag är ung och försöker leva fullt ut! Saknar dig Roberta!


Robertataaaaa säger:
snart är du 20 år
Robertataaaaa säger:
joanna säger:
jag vet!!! helt galet!!!
joanna säger:
haha
Robertataaaaa säger:
heeeelt stört
Robertataaaaa säger:
vi blev ju nyss 18
joanna säger:
jaa jag känner mig gammal men ung också
Robertataaaaa säger:
jag hinner inte med
joanna säger:
inte jag heller
joanna säger:
allt är så förvirrande
joanna säger:
börjar eller slutar det nu? vad ska jag göra?
Robertataaaaa säger:
samma här
Robertataaaaa säger:
det börjar
Robertataaaaa säger:
elleR?
joanna säger:
ja eller?
joanna säger:
eller?
joanna säger:
GAH!
joanna säger:
förvirrande eller vad? HAHAH
Robertataaaaa säger:
haha
Robertataaaaa säger:
du kommer få gå på systemet här i sverige, fatta vad nice
Robertataaaaa säger:
jag längtar bara för det

learning by living

Kära världen, ni här och ni andra jag känner, varmt välkomna till Bloggen. Igen. Som vanligt är updatens inte så täta. Jag vet att det är otroligt fult att inledde var eviga inlägg med ett hej, en ursäkt och en mening om att jag ska bättra mig. För jag vet ju att det inte kommer ske. Så, om ni vänjt er redan kan ni ju försöka gör det nu, för uppdateringen är inte så flödande. Det blir inte som det en gång var. Okej? Bra då var det ur världen. Och vi kan börja uppdatera.

Happening nr. 1 jag vill förtälja om är förra helgen. I Tyskland är Pingsten lika med långhelg. Det var så jävla najs! Fick sluta tidigare på praktiken på torsdagen, mötte upp vänner och bekannta i stan för after work. Vädret var strålande, våra ben var nakna och solglasögonen var på. Vi drack öl på öl och ventilerade samtalsämne efter samtalsämne efter samtalsämne. När solen började gå ner på andra sidan ån (rhen alltså) begav vi oss hemmåt. Jag och Lenin hojjade varandra på hennes cyckel och vi kebabhaket kom jag hem, lycklig och med mat i handen. Planen var egentligen att jag resten av kvällen skulle plugga, skriva min loggbok och sånna viktiga saker, men av någon anledning så hade den sköna substansen i blodet en annan vilja. Ingen packning blev av heller. Så på fredag morgon, en timme innan skolan började hade jag panik. P a n i k ! ! Jag hade drabbats av den osköna epedemin, resfeber. Hur som helst, till skolan kom jag, med packning men utan läxa. However, tre timmar senare var vi på väg. Alltså varför skriver jag så sjukt ointressanta saker för? Jag blir ju irri! Jag gillar inte hur jag skriver, det är fult. Nu går jag rakt på sak instead. Vi tog tåget till Amsterdam, brudarna och jag. Och Danne. Fina katter dansar i otakt var mitt motto hela helgen. Och jag tror inte att jag dansat mer otakt än då. Hela helgen var fett otakt. Men ehlt jävla s´jukt underbar! Vi bodde schysst, granne med ett ställe som heter Studio K som servarar den goaste Cuba Libren jag vat. Mumma! Vi åt mat i stan, cycklade runt hela stan, shoppade på markander, seglade jolle och annat soft! En helt undebar helg med andra ord! Jag rekomenderar er verkligen att åka till Amsterdam! Den staden är en av de finaste jag sett! Vilka hus, kanaler, folk... Åk åk åk!!!! Jag lovar er en fin tid!

Ja i Amsterdam var allt alla tiders! Men på söndagen tog vi tåget hem till stan igen. Skönt att komma hem, men jag kommer aldrig glömma den finaste helgen.

kanske ingen happening md i alla fall, nr 2 är det fina vädret! Eller bara för det är det soft och grått o regningt idag. Men annars, det är galet! Sommaren kom bara så där! Kvällarna är ljumma, dagarna är heta och man kan liksom sola utan att frysa! jag tror jag hunnit bränna mig två eller tre gånger. Sommaren gör mig glad. Jag har hört att det är kallt hemma nu? ;) Det är i alla fall så vackert, när solen går ner, eller när man får solen i ögonen. Vajert värre!

Nr 3, denna helg då. Igår samlagade vi lite go middag och peppade för utgång. Den första på väldigt länge. Sedan valborg, fast det räknas inte. However, efter otaliga rödvinsglas och så gled vi ner mot Gamla Stan. Destination Pretty Vacant. Fel kväll. De spelade inte rätt sorts musik. Så efter att de spalde The Hives så drog vi vidare. Men en viss person jag känner (HOST) hade fått för mycket av det goda. Kul kväll. Så efter en snabbvisit på Salongen drog vi hemmåt, min sambo och jag. Jag kan ju knappast påstå att jag var i stabilt tillstånd när jag vakande i morse. Men det artade sig. Så efter några timmar och lite uppfräschning bar det ner mot stan igen. Vi mötte upp Jonna. Det är hennes födelsedag idag. Vi bjöd på brunch på favoritcafét. Det var underbart gott och så! Nu har vi lite återhämtningstid. Om några timmar ska vi lubba övers hem till Jonnas place, ett av tysklands största kollektiv. Där väntar en förfest. Och därefter Russen Discow med Balkanmusik. Vi ska uppleva en ny klubb, i en ny stadsdel och det är ett ryskt disco som spelar musik från Balkan kvällen till ära. Koola katter dansar i otakt! :D Det är pepp!

Om en månad ungefär kommer min syster på besök. Jag saknar er där hemma. Hallå, alla mina vänner! Fy fan! kan vi inte lova varandra att flytta ihop i ett fett kollektiv och alltid leva lyckliga tillsammans? Fatta va soft! Ett hus utan regler, bara en massa kärlek som flödar! RESPEKT VÄNNEN!

Annat som passerar i mitt huvud just nu är många olika tankar. Framtiden så klart, sommaren, hösten, livet, kärleken... Ja det gamla vanliga. Jag läser en bra bok också. Stig Larssons Män som hatar kvinnor. Läs den! Det är eran läxa tills nästa gång vi ses! Jag kanske ska tatuera mig också. Jag vill ha en text på min vänsta insida av överarmen. Jag vill att det ska stå "jupiter will comfort you with love". Det är fint. Får se, när tiden är mogen. Eller så kommer det stå "respekt fred kärlek". Det är liksom grundstenarna i livet. Fina fiskar!

Eftersom att detta inlägg är ganska långt och så, ehh nu vet jg inte var jag ville komma, men här kommer i aöla fall en lista på saker jag rekomenderar:
- Amsterdam
- Stig Larsson-böckerna
- Vänskap
- Det goda livet (jag tror jag flyger på moln för tillfället, allt är bara så underbart och jag är kär!)

Sist men inte minst vill jag ge ett stort fett tack till min mamma! Tack Mamma, för att du gjort det möjligt för mig att uppleva världen! Jag är så gald att jag fått denna chans, det är bland det finaste du gett mig! Det fnns så mycket mer att se än där jag kommer ifrån. Tro mig!

PUSS


Koola katter dansar i otakt

Om igår var en annan dag eller inte kan man ju fett diskutera. För mig är det den första maj dag, skål. Eller nej inte skål, jag ska aldrig mer skåla. Kanske med ett glas mjölk, på sin höjd. Jo men visst var Valborg/Tanz in der Mai en galen kväll. Jag hade ingen klänning, och jag dansade inte heller. Men jag gick till Altstadt och tillbaka. Kul. Klockan två sov jag, och var inte männsika förens klockan var 18 i går, i går som för övrigt är dagen som inte existerar. Sedan sov jag igen fyra timmar senare. Gårdagen är dagen som inte fanns. hej hej och varmt välkomen FÖRSTA maj! Ja, första maj är idag och jag fetdemonstrera! Jag ska cutta Blondibella och Muff går inte säkra så att säga ;) ...eller så tar jag (Lenas) cykeln ner på stan och letar nya skor och present till Herr Björn. Alla mina käraste vänninor på Kolping har långhelgen till ära flytt Düssel! Så här är jag, hemma utan mina trevliga tjejor och särbo är jag ju också. carro, nu förstår jag hur det är att bo ensam i ett dubbelrum! Jag är galet saällskapssjuk och känner mig obotligt ensam så fort jag varit ofrivilligt ensam i tre minuter. Så, kul!

I morgon spås solen skina och vi som är kvar i stan ska grilla och vara glada vid Rehn. Nu snackar vi koola katter!
Nu har egentligen hela insprationen jag tidigare kände runnit av mig och jag vet inte vad jag ska skriva. Det finns så mycket jag vill berätta. Praktiken rullar på, nu är det bara hälften kvar. Skolan som egentligen är a och o och borde proriteras hamnar på andra plats. Men solen skiner ju och jag dricker hellre kaffe med solen i ögonen än skriver långa loggböcker om tråkiga arbetsdagar på ikea med prestationeångesten bakom hörnan. Nej vet du vad, jag glassar järnet!

Om två månader är jag tillbaka i Sverige igen. Och det är med delade känslor kan jag lova. Det är förvirrabde hur man kan känna ibland. Jag vill inte åka härifrån, men hur kommer det vara här utan alla mina klassisar? Nej juste, inte alls samma sak så då kan man ju lika gärna åka hem till Stockholm. Men vad har jag att hämta i Stockholm`? Visserligen har ett gäng helt underbara kompisar som håller till i stan där jag är född och det finns ingen finare stad än just Sveriges huvudsatd. Men jag diggar inte alls Stockholmsmentaliteten. Och kommer med största sannolikhet aldrig göra det heller. Tråkigt, med tanke på hur fin staden är och att mina väner och min familj faktiskt håller till där i krokarna. Det känns som om jag vill fly stan jag inte kan lämna. Helst vill jag ha alla er, alla er som jag tycvker om, i min närhet, vart jag än bor... Kommer ni med till Göteborg i höst?

Nu har jag äntligen druckit alla mina koppar kaffe och ätit min joghurt med färska jordgubbar (sommarfeeling eller vad?) så det är vällan dags att dra på sig lite anständiga kläder och ta sig ner mot stan!  (Bilder kommer kanske en annan dag, vill ni se fina bilder endå kolla in www.lisaochjag.blogg.se ! Där finns fina bilder blandat med fina minnen! AJ LÖÖÖV!)

PEACE!

RSS 2.0